Waarom de Krabbenkooi?

Ontdek waarom Linda koos voor de Krabbenkooi

Linda: "Die kleine vorm van contact, dat ze jou als ouder hebben gezien: dat is zoveel waard"

Een basisschool kiezen die past bij jouw wensen en die van je kinderen, dat is best lastig! Zeker als je nagaat dat ieder kind anders is, elke school met een ander onderwijssysteem werkt en de sfeer in het gebouw bepalend is of jullie je hier wél of niet op je gemak voelen. Kortom: het vinden van een basisschool die bij je past is een zoektocht waar je best even de tijd voor mag nemen. Laat je inspireren door Linda Kalle (39) die heel blij is dat haar dochters Lizz (8) en Kate (5) met plezier naar de Krabbenkooi gaan.

In de bibliotheek van de Krabbenkooi, tussen de boeken, kletst Linda vol passie over haar keuze voor deze basisschool. Linda: “Wij wonen hier in de wijk, even verderop bij de Borgvlietsedreef. Voor mij is het erg belangrijk dat een basisschool in de buurt is. Waar je je kinderen als kleuter nog naar school brengt, is het een fijn dat ze op een bepaalde leeftijd zelfstandig naar school kunnen gaan.”

Leren van elkaar

Dat is niet de enige reden waarom de locatie voor Linda een belangrijke rol speelt in de keuze voor een basisschool: “Het is fijn dat vriendjes en vriendinnetjes in de buurt wonen, en dat ze na schooltijd met elkaar kunnen afspreken.” Hoewel Linda zich in de luxepositie bevindt dat ze in haar buurt uit meerdere basisscholen kan kiezen, valt haar oog toch op de Krabbenkooi. De reden? “Op deze school komen mensen van allerlei invloeden samen. Ouders met een goed inkomen. Ouders die het iets minder breed hebben. Ouders van diverse culturele achtergronden. Dat maakt dat iedereen ook veel van elkaar kan leren.”

De meerderheid van de ouders weet welk kind bij welke ouder hoort

Bijzondere kleuterwereld

Al snel komt de Krabbenkooi bij het gezin van Linda onder een vergrootglas te staan. Linda: “We besluiten er een rondleiding te gaan doen. Ik weet nog goed dat ik werkelijk verbaasd was over de kleuterwereld op de dependance van de Krabbenkooi. In dit aparte gebouw is namelijk ontzettend veel aandacht besteed aan de ontplooiing van de kleuter. Met een eigen schoolplein en een zandbak. Alles in het gebouw is heel open en kindvriendelijk opgezet, en ouders kunnen zich gemakkelijk in de klas meebewegen.”

Met beide karakters wordt door de leerkrachten zorgvuldig omgegaan, deze eigenschap hoort bij een goede school

Huiselijke sfeer

Het is belangrijk dat niet alleen je kind, maar jij je als ouder net zo goed thuis voelt op een school. Linda: “De Krabbenkooi is vrij klein opgezet en dat maakt de sfeer er heel huiselijk. De meerderheid van de ouders weet welk kind bij welke ouder hoort.” Of het schoolsysteem past bij haar dochters? “Dat ontdek je eigenlijk pas echt als de kinderen peuter-af zijn, dan leer je ze goed kennen. Wél kan ik stellen dat ik twee enorm verschillende kids heb. Waar de oudste heel leergierig en serieus is op school, is de jongste creatief en eigengereid. Met beide karakters wordt door de leerkrachten zorgvuldig omgegaan, deze eigenschap hoort bij een goede school.”

Oudste dochter Lizz: Het is zo fijn hoe iedereen hier met elkaar omgaat!

Benaderbaar

Nu haar dochters al enige tijd op de Krabbenkooi naar school gaan, merkt Linda dat de band met andere ouders en leerkrachten enorm waardevol is. Linda: “Het team is zo makkelijk benaderbaar. Elke morgen staan er leerkrachten aan het schoolplein om iedereen netjes gedag te wensen. Wil je iets kwijt of een vraag stellen, dan staat er altijd iemand voor je klaar. Die kleine vorm van contact, dat ze jou als ouder hebben gezien: dat is zoveel waard.” Als je mijn oudste dochter Lizz vraagt hoe zij haar schooltijd op de Krabbenkooi ervaart, antwoordt ze: ‘Heel leuk! Het is zo fijn hoe iedereen hier met elkaar omgaat!”