Fort Smakelijk kookworkshops


Voor de groepen 6 t/m 8 staan er dit schooljaar drie kookworkshops bij Fort Smakelijk op de planning.
Fort Smakelijk richt zich onder andere op mensen, die door wat voor reden dan ook, in een sociaal isolement terecht zijn gekomen. Vanuit een professionele keuken worden goede en gezonde maaltijden geserveerd. Dit allemaal onder leiding van Kees Bronckhorst.
Omdat er ruimte is voor één groep kinderen, is er gekozen voor een diverse groep van leerlingen uit alle groepen 6 t/m 8.
Alle kinderen hebben zichzelf voor deze kookworkshop kunnen opgeven. Uit deze aanmeldingen is een selectie gemaakt door de groepsleerkrachten.
De kinderen zullen de eerste drie lessen allerlei vaardigheden aangeleerd krijgen. Natuurlijk gaan ze ook al echt aan de slag met het maken van verschillende gerechten. Alle gerechten zullen met verse producten worden gemaakt en halal bereid zijn. Na het koken is er ook tijd om te proeven.
De drie kookworkshops worden gegeven onder schooltijd. De kinderen verzamelen eerst op school en zullen onder begeleiding van een leerkracht naar Fort Smakelijk lopen. De data van de kookworkshops zijn: woensdag 15 oktober, woensdag 12 november en woensdag 19 november.
De drie kookworkshops zijn ter voorbereiding van een groter geheel. Op woensdag 17 december zullen de kinderen een kerstlunch bereiden voor een groep mensen van 70 personen.

Facebook