Eerste schoolweek


Groep 6b schoolweek 1 (2015-2016)

Groep 6b op het einde van de eerste schoolweek.

De eerste schoolweek zit erop. Iedereen is na de zomervakantie weer met een frisse start begonnen. De 27 kinderen van groep 6b hebben de afgelopen goed gewerkt. Het is een leuke groep leerlingen en we zijn al snel aan elkaar gewend.

Afgelopen week hebben ze een eigen e-mailadres van school gekregen. Best spannend zoiets. Met dat e-mailadres wordt dit jaar heel veel gewerkt. Niet alleen om te mailen, maar vooral ook om mee te leren. Probeer maar eens met uw kind in te loggen op het Gmail-account (een link daarvoor vindt u bij groep 6b) en u ziet de eerste resultaten al in de mail van uw zoon of dochter staan. Het gaat over een begrijpend leesles met als onderwerp Vincent van Gogh.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat deze beroemde Nederlands schilder is gestorven. Vrijdag hebben de kinderen een begrijpend leesles gemaakt over Vincent van Gogh. Wij gaan de komende weken aandacht besteden aan deze wereldberoemde kunstenaar. De kinderen zijn in de klas op dit moment hun eigen “sterrennacht” aan het maken. Wie weet wordt één van hen later wel een beroemde kunstenaar en wordt dit vroege jeugdwerk wel heel veel waard of duikt het op tussen “Kunst en Kitch”, zoals “de Karel Appel” afgelopen week.

Bekijk een aantal zelfportretten van Vincent van Gogh, want geld om modellen in te huren had hij bijna nooit.

Facebook