Groep 6b naar natuurcentrum Kraaijenberg


fotoVandaag 6 juli zijn we met groep 6b op de fiets naar natuurcentrum De Kraaijenberg geweest. Daar leidde natuurgids Leo den Heijer ons rond. We kregen allemaal een verrekijker om de vogels beter te kunnen spotten. Maar – op weg naar de vogelhut – waren de vogels natuurlijk niet de enige die we zagen. Wat dacht je van heuse orchideeën en de prachtige parapluutjes van de gele morgenster.
Gewapend met een vogelkijkkaart kwamen we aan in de vogelhut. Daar hebben we met de verrekijker over het water staan turen. Natuurlijk in de hoop om de “vliegende deur” te zien, maar die was waarschijnlijk ergens op jacht. Toch hebben we genoeg vogels gezien die op de kijkkaart stonden.
Later kwamen we in een drooggevallen sloot nog een verdwaalde rups tegen. Natuurgids Leo bracht het diertje naar een betere plek, want in de sloot zou het beestje het niet lang uitgehouden hebben. Rond kwart over elf reden we weer op ons gemak terug naar school. [Bekijk hier de foto’s]

Facebook