Mondhygiëne


2015-06-22 13.34.48 uur Groep 6b - Mondhygiene les door twee studenten van de HAN (18)Twee studenten van de opleiding mondzorgkunde van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN) kwamen maandagmiddag 22 juni in groep 6b een les te geven over het gebit.
Na een stukje theorie gingen ze over tot de praktijk: hoe schoon zijn je tanden op dit moment. Met een plaqueverklikker werd bekeken waar de tanden toch nog niet zo heel erg schoon waren.
Daarna kregen de kinderen een tandenborstel en tandpasta om eens flink te poetsen. Natuurlijk pas nadat ze te horen hadden gekregen hoe je nu eigenlijk goed moet poetsen. Met een spiegeltje konden de kinderen daarna kijken hoe schoon de tanden waren geworden.
Na de les kreeg iedereen de tandenborstel, tandpasta, voorlichtingsfolder en een tandenpoetsdiploma mee naar huis. En nu maar hopen dat de kinderen deze middag niet gauw zullen vergeten.

Klik hier voor meer foto’s

Facebook