Excursie kaasboerderij


Op woensdag 10 juni vertrokken we met zijn alle naar de kaasboerderij. Daar aangekomen stonden de kalfjes al op ons te wachten.

De boerin vertelde ons hoe ze kaas maken en wat daar allemaal bij komt kijken. Op de boerderij maken ze niet alleen kaas maar ook vla, yoghurt, ijsjes en noem het maar op. Juf Petra en juf Lucy kwamen binnen als echte boerinnen en deelde kaas en vla uit die de kinderen mochten proeven (de papa, mama’s en juffen mochten natuurlijk ook) Jammie!!!

Daarna na de boerin ons mee naar de ruimte waar de kaas gemaakt wordt. Vervolgens gingen we naar de stal waar heel veel koeien stonden. Ook namen we een kijkje bij de machine die de koeien automatisch melkt. Dat gaat dag en nacht door de boer hoeft daar nier bij te zijn, hij kan zo rustig een dutje doen.

Wij hebben een super leuke ochtend gehad en willen Klara (mama Britt) en Ilja (mama Tijs) heel erg bedanken. Ook de papa en mama’s voor het rijden.

En natuurlijk vergeten we de kaasboerderij niet. Mocht u zelf eens een kijkje willen nemen dan kan dat altijd ze hebben ook een winkeltje waar u alle producten kunt kopen!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Facebook