ABBO-brede actief voor UNICEF in het kader van 25 jaar rechten van het kind


In 2012 hebben we met alle ABBO-scholen samen op een fantastische manier actie gevoerd voor WarChild. Naast de goede doelen die iedere individuele school steunt willen we daarom dit schooljaar opnieuw een ABBO-brede actie voeren voor een goed doel. Deze keer is de keuze op Unicef gevallen. Naast het feit dat het een geweldige organisatie is die heel veel goed werk doet voor kinderen over de hele wereld is het dit jaar 25 jaar geleden dat het verdrag voor de rechten van het kind werd gelanceerd. Dat is een bijzonder moment en wij willen dat graag samen met Unicef vieren.

Daarom wordt aan alle scholen de oproep gedaan om een sponsoractiviteit te bedenken voor Unicef. Onze contactpersoon van Unicef zorgt ervoor dat iedere school een mooi lespakket en bijbehorende informatiemateriaal krijgt dat meer informatie geeft over de werkzaamheden van Unicef en dat unieke verdrag voor de rechten van het kind. De vorm waarin de sponsoractiviteit wordt gegoten is geheel vrij. Dat geldt ook voor de datum. De goede doelen werkgroep van De Krabbenkooi zal  bekijken wanneer de sponsoractiviteit het beste in het jaarprogramma past en hoe dit verder vorm gegeven wordt. Enige voorwaarde is dat de activiteit voor 17 april 2015 moet hebben plaatsgevonden. In de week van 20 april 2015 is namelijk de feestelijke overhandiging van de opbrengst aan Unicef namens de zes ABBO-scholen gepland.

unicefIk hoop van harte dat we erin slagen om er weer zo’n groot succes van te maken als met WarChild!

Hartelijke groet,

Judith van Biemen

Facebook