Controle fietsverlichting (groep 3 t/m 8) op 11 december 2015


Controle fietsverlichting (groep 3 t/m 8)  op 11 december 2015Seef

Beste ouders en verzorgers,

Op vrijdagochtend 11 december houdt de Stuurgroep Verkeer de jaarlijkse fietsverlichtingscontrole, ook wel “Actie Glimworm” genoemd. De Stuurgroep Verkeer verbaast zich al enkele jaren over de grote hoeveelheid ouders die hun kinderen op fietsen zonder verlichting de straat op laten gaan. Omdat de school grote waarde hecht aan de veiligheid van de fietsen van onze leerlingen houden wij jaarlijks deze fietsverlichtingscontrole.

Op 11 december wachten de leden van de Stuurgroep Verkeer de kinderen, die op de fiets naar school komen, bij de poort van het hoofdgebouw op. Daar controleren wij van alle fietsen de verlichting. Is de verlichting in orde, dan krijgen de kinderen een mooie fietssticker.

Juist in deze donkere, natte dagen is het voor de verkeersveiligheid van de fietsers van groot belang dat de fietsverlichting in orde is. Voor automobilisten is, in het donker én in de regen, een fietser zonder verlichting vaak niet of heel slecht te zien.  Dagelijks worden fietsers aangereden omdat de bestuurder van een auto hen niet of te laat zag en niet meer in staat was om de auto op tijd tot stilstand te brengen!

Wij wensen u allemaal een ‘verlichte winter’ toe en laat uw kind alstublieft veilig deelnemen aan het verkeer!

Hartelijke groeten,

De Stuurgroep Verkeer

Facebook