Bezoek luchtmacht groep 8b


Net als in de groepen 7 en 7/8 kregen we bezoek van luchtmachtbasis Woensdrecht voor een les vliegen en zweven in het kader van techniek op onze school. Eerst kregen we aan de hand van een Prezi presentatie uitleg over hoe een vliegtuig/helikopter in de lucht blijft of opstijgt. Vervolgens mochten de leerlingen in groepjes aan de slag om twee verschillende parachutes te maken. Één met een koffiefilter en één van een plastictasje gemaakt. Ze moesten proberen een onderzoeksvraag op te stellen en daarna aan de slag aan de hand van een beschrijving. Vervolgens mochten de groepjes 1 voor 1 hun parachutes neerlaten in de aula. de conclusie was dat de parachute van het plastictasje beter zweefde dan die met het koffiefilter.  Vervolgens mochten ze de Joint-strick-fighter vouwen. Ook hiermee werd een getest welke het verst gleed. Kiki had schijnbaar het beste vliegtuigje gevouwen, maar Nikki van der Borght had hem gelanceerd. Jarno werd nog even een parachute omgehangen en kreeg een vliegeniershelm opgezet. Na afloop kregen de leerlingen een sleutelhanger van een Chinookhelikopter en een bouwplaat als aandenken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Facebook