Groep 6b – Uilenballen uitpluizen


2016-04-21 14.58.53 uur Groep 6b - Uilenballen uitpluizen (IMG_1783)

Het hoofdstuk van ons natuurboek gaat over de weg dat voedsel in een mensen- of dierenlichaam aflegt. We hebben het dus over de spijsvertering van de mens, maar ook die van dieren.

In het kader hiervan hebben de kinderen uilenballen onderzocht. Met grote verbazing – en in het begin enigszins met een beetje afschuw – bekeken de kinderen de braakballen van een uil. In twee- of drietallen moesten ze de braakballen uitpluizen. Ze stonden te kijken van wat ze in zo’n kleine balletje allemaal tegenkwamen. Uiteraard heel veel (grijs) huid en haar, maar daartussen veel botjes van muizen. Zelfs schedeltjes kwamen ze tegen. Aan de hand van een speurblad moesten ze vervolgens determineren welke botjes ze vonden én van welke soort muis die afkomstig waren.

Meer foto’s kunt u hier vinden: https://plus.google.com/+MeneerJohn/posts/57au8wzBVTi

Facebook