6b – Kermisproject: Bezoek aan het Markiezenhof


Va6b bij het Markiezenhofndaag kregen de kinderen hun tweede les in het kader van cultureel erfgoed. Er worden een aantal lessen gegeven over “de kermis”.

De kermis staat voor De Krabbenkooi altijd zo dicht bij het terrein “Kijk in de Pot” dat we er twee keer per jaar van kunnen genieten.

Daarnaast zitten er op De Krabbenkooi veel kinderen van kermisondernemers en hebben we daardoor ook een nauw samenwerkingsverband met De Rijdende School.

De 2e culturele erfgoedles speelde zich dus af in stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Omdat Bergen op Zoom bekend staat als kermisstad, is op een van de etages in dit prachtige museum een complete miniatuurkermis ingericht waar ze in de Efteling jaloers op zouden zijn.

Maar we zijn ook gaan kijken in de ruimte waar de geschiedenis van de fotografie en film te zien is. Beide waren lange tijd bezienswaardigheden op de kermis.

Aan de hand van de uitleg en verstrekte opdrachten verkenden de kinderen de tentoonstellingsruimten. Ze hebben zich geen minuut verveeld.

Meer foto’s zijn hier te bekijken.

Facebook