6b – Boomhoogtemeter


2016-04-07 14.44.22 uur 6b - Boomhoogte meten (IMG_1739)Nadat we vorige week in de klas diverse bladen en takken van bomen hadden gedetermineerd m.b.v. speciale zoekbladen, was het weer tijd om naar buiten te gaan.

Vandaag stond het meten van boomhoogtes op het programma. Een paar dagen eerder hadden de kinderen in de klas een boomhoogtemeter gemaakt. Een eenvoudig maar doeltreffend meetinstrumentje. Ook hebben de kinderen (in groepjes) een 10 meter lang meetlint moeten maken, zodat ze op “Kijk in de Pot” de afstand tot de boom konden meten.

Eerder die dag hebben vier kinderen d.m.v. een presentatie met Google Slides de andere kinderen vertelt hoe ze de boomhoogtemeter moesten gebruiken.

Verbazingwekkend was dat de meeste groepjes met deze toch wel hele primitieve meetinstrumenten tot ongeveer gelijke boomhoogten kwamen. Ze zijn weer een paar ervaringen rijker geworden.

 

 

Facebook