1 april met de virtuele bril


Afgelopen vrijdag 1 april hebben we in de groepen 5-6-7-8 een leuke 1 april grap gehad. We hadden eerder die week de kinderen verteld dat er vrijdag tijdens de voorjaarskermis een speciale, nieuwe, experimentele kermisattractie op Kijk In De Pot zou worden uitgeprobeerd. Vanwege de unieke relatie tussen onze school en de kermisexploitanten mochten de kinderen van groep 5-6-7-8 deze attractie als eerste uitproberen.

Ze moesten daarvoor in de klas een speciale (virtuele), papieren / kartonnen bril maken. Deze bril zou dan op vrijdag in de kermistent van speciale glazen worden voorzien, zodat de kinderen in allerlei virtuele werelden terecht konden komen: achtbaan, straaljagerpiloot, onderzeeboot, bovenop een piramide, en ga zo maar door.

We hebben daarvoor (als demonstratie) het stukje van DWDD laten zien waarin Matthijs in een achtbaan komt te zitten.

We hadden de kinderen gevraagd om elleboog- en kniebeschermers mee te brengen voor het geval dat ze (net zoals Matthijs) zouden omvallen.

Op vrijdagmorgen 1 april moest natuurlijk in de klas eerst de virtuele bril getest worden om te zien of de pasvorm goed was en de gaten in de papieren / kartonnen bril toch groot genoeg zouden zijn. Er was daarvoor (zogenaamd) een speciaal “testprogramma” ontvangen dat in de klas op het digibord te zien was. Sommige kinderen hadden inderdaad elleboog- en kniebeschermers meegebracht. Tijdens dit zogenaamde testprogramma was er toevallig – vanwege de open ochtend – een moeder in groep 6b aanwezig, die alles op video heeft gezet. Het 6b-filmpje staat als voorbeeld hoe de kinderen in de andere groepen 5a/6a, 5b, 7a/8a, 7b en 8b reageerden. (Met dank aan mevr. Tempelaars)

Facebook