Nationaal schoolontbijt groep 1 t/m 8


schoolontbijtHet Nationaal Schoolontbijt is al 11 jaar het grootste educatieve ontbijtevenement van Nederland. Elk jaar begin november maken we van ontbijten een feestje in het hele land. Een week lang. Dit jaar van 3 tot en met 7 november. Bij deze 12e editie gaan meer dan 500.000 basisschoolkinderen samen ontbijten op ruim 2.500 scholen.

Dit jaar willen we bij Het Nationaal Schoolontbijt een nog beter voorbeeld geven met een nieuwe samenstelling van het ontbijtpakket. In samenspraak met het Voedingscentrum zal het pakket alleen brood, beleg en drinken bevatten dat het Voedingscentrum beoordeelt als voorkeurs- of middenwegproduct. En we willen ervoor zorgen dat er fruit in het pakket zit. Nieuwe online lesmateriaal gaat kinderen nog aansprekender wijzen op het belang van een goed ontbijt. Zo is Het Nationaal Schoolontbijt niet alleen het leukste, maar ook het meest gezonde en meest educatieve ontbijtfeest!

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ze ontbijten niet gezond. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan ook dit jaar ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen samen ontbijten. Bakkers en supermarkten uit de buurt zorgen ervoor dat al die kinderen op tijd hun ontbijtje krijgen.

Ook buiten basisscholen is er in deze week volop aandacht voor ontbijten. In navolging van vorig jaar roept de organisatie ook dit jaar alle burgemeesters van de 356 deelnemende gemeenten op om met een schooklas op het stadhuis te ontbijten. Vorig jaar deden meer dan 200 burgemeesters mee aan deze Burgemeesterontbijtjjes.  En ook in politiek Den Haag klinkt elk jaar de ontbijtboodschap. Daar ontbijten traditiegetrouw schoolkinderen met Kamerleden en ministers in de buurt van het Binnenhof.

De Krabbenkooi zal op donderdag 6 november met alle groepen 1 t/m 8 meedoen aan het schoolontbijt. Extra leuk is dat de Krabbenkooi geselecteerd is voor het Burgemeestersontbijt. Welke klas bij dit ontbijt aanwezig zal zijn, is nog niet bekend. z.s.m. meer informatie over dit ontbijt.

Facebook